21 листопада, у День Гідності та Свободи, університетська громада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вшановує громадянський подвиг учасників українських революцій ХХІ століття та пам’ять героїв Небесної Сотні.

З 20 до 23 листопада про історичні для України події говорять на кураторських годинах, круглих столах тощо. Цьогоріч кожен інститут і факультет ЧНУ провів подібні заходи в режимі онлайн. «Урок звитяги» — так їх запропонували назвати за ініціативи Міністерства у справах ветеранів України Міністерства освіти та науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Інституту національної пам'яті України.

Студенти й викладачі згадували події українських революцій, дискутували на болючі для українського суспільства теми.

— Роль студентства, молоді, інтелігенції у боротьбі за незалежність України вирішальна, — зазначив в. о. ректора Олександр Черевко. — Євромайдан почався з того, що студенти вийшли на вулиці і засвідчили своє прагнення мати достойне майбутнє, мати гідність і свободу. Студентство завжди на передовій. І впроваджуючи демократичні ідеї, і оберігаючи рідний край. Ми згадуємо Майдан, ми розповідаємо про нього прийдешнім поколінням, бо від цього залежить майбутнє України.

ННІ природничих та аграрних наук

 

 

ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького