26 квітня в Україні згадують подію 38-річної давнини, що сколихнула увесь світ і змусила людство зіштовхнутися з руйнівною силою радіації — аварію на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції.

Традиційно разом із керівництвом міста, області та місцевими жителями, колектив Черкаського національного університету вшановував жертв аварії на Чорнобильській АЕС.

Зібравшись біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля», учасники заходу вшанували хвилиною мовчання ліквідаторів і взяли участь у молебні за участі представників релігійних конфесій. Після цього викладачі й студенти поклали квіти до пам’ятного знаку.

 — Чорнобиль — це трагедія планетарного характеру. Але насамперед, це трагедія багатьох поколінь українців. Чорнобиль показав, якою небезпечною є державна політика світових диктаторів, що заради збереження влади жертвують людськими життями, приховуючи і спотворюючи при цьому правду. І зараз ми знову спостерігаємо, як божевільний диктатор рф з волі свого відсталого народу влаштовує на нашій землі екологічні катастрофи й погрожує ядерним терором. Щоб опиратися завойовникам, мусимо берегти історичну пам’ять та допомагати своїм Збройним Силам! — сказав ректор Олександр Черевко.

 За словами ректора, університет щороку проводить заходи, присвячені Чорнобильській трагедії. Цьогоріч ННІ природничих та аграрних наук провели тематичний круглий стіл.

До Міжнародного дня памʼяті про Чорнобильську катастрофу долучилися і викладачі та студенти ННІ економіки і права.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького