Меморандум про співпрацю між Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького та Міністерством юстиції України підписали ректор університету Олександр Черевко та заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова.

Олена Валеріївна під час робочого візиту до Черкаської області зустрілася з керівництвом  Черкаського національного та викладачами й студентами ННІ економіки і права університету. Участь у зустрічі взяв також начальник Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Олександр Свіренюк.

Розпочинаючи захід, Олександр Черевко  поінформував гостю, що на сьогодні три кафедри  Черкаського національного готують фахівців у галузі права.  Активно діє юридична клініка. Студенти отримують перемоги на всеукраїнських інтелектуальних конкурсах. А випускники-юристи ОР «Бакалавр» за результатами ЗНО посіли 15 місце з-поміж представників 77 українських закладів вищої освіти, які готують правників.
Олександр Володимирович подякував за ініціативу Міністерства юстиції щодо проведення зустрічей в областях,  в органах, які ведуть безпосередню роботу з громадянами. Не менш важливою, на його думку, є співпраця з закладами вищої освіти, які готують юристів.

Розмова Олени Сукманової зі студентами й викладачами носила професійний і практичний характер. Адвокат із великим стажем, вона дала майбутнім колегам кілька слушних порад і відповіла на їхні запитання. Зокрема, закликала студентів якомога раніше починати практичну діяльність, не боятися експериментувати, ставитися до роботи як до мистецтва і цінувати теоретичні знання, які дає академічна освіта. Усі ці поради підкріплювалися прикладами з її юридичної практики.

Заступник Міністра юстиції розповіла про реформування галузі й про модернізацію системи юстиції на всіх рівнях. Вона запросила студентів практикуватися в органах юстиції. А начальник Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Олександр Свіренюк запевнив, що в плані організації практики між ввіреним йому відомством та університетом налагоджено продуктивну співпрацю. Він додав, що випускники Черкаського національного є кращими працівниками управління юстиції та запросив майбутніх юристів на роботу.

Зустріч завершилася підписанням Меморандуму про співпрацю. Його метою є взаємодія у сфері освітньої, наукової, інформаційної, законопроектної діяльності. Ця робота полягатиме в розробленні законопроектів, здійсненні їх наукової експертизи, наукового аналізу загальнодержавних програм розвитку; у підготовці науково-консультативних висновків про доцільність і необхідність прийняття нормативно-правових актів, їх впровадження та подальшої реалізації.

Проводитимуться також спільні заходи, реалізуватимуться правопросвітницькі та інші проекти, зокрема проект «Я маю право!»;

Фахівців із числа професорсько-викладацького складу університету залучатимуть до роботи консультативно-дорадчих та координаційних органів Міністерства або його територіальних органів, а працівників юстиції — до викладацької та наукової роботи.

Олена Сукманова також дала інтерв’ю Студентському телебаченню ЧНУ і побувала в Музеї українського рушника.

 Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького