У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася робоча зустріч ректора з керівництвом Національної акціонерної компанії «Украгролізинг» та її Черкаської філії. На зустрічі обговорено і визначено шляхи співпраці між університетом та представниками аграрного бізнесу.

НАК «Украгролізинг» — провідна в Україні компанія, яка на умовах фінансового лізингу пропонує аграріям різноманітну техніку як вітчизняного, так і закордонного виробництва. Черкаський національний університет із 2019 року здійснює підготовку фахівців за спеціальністю 201 Агрономія. Найближчим часом НАК «Украгролізинг» планує розширити в Черкасах своє представництво та на основі договору про співпрацю стане однією з баз для проведення занять та проходження практики для студентів Черкаського національного.

Під час зустрічі ректор ЧНУ Олександр Черевко наголосив, що підготовка студентів-агрономів в університеті здійснюється максимально наближено до сучасного аграрного виробництва, що дає змогу підготувати конкурентоспроможніх фахівців. Своєю чергою, заступник генерального директора НАК «Украгролізинг» Роман Дзюба розповів про сучасні зразки техніки, які пропонує їхня компанія.

 

ННІ природничих та аграрних наук