МОН України відновило процес державної атестації у 2020 році.

Наказом МОН України від 31.07.2020 № 994 було оголошено проведення державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності, які належать до сфери управління МОН.

За результатами засідання атестаційної комісії наказом МОН України від 25.03.2021 №372 «Про результати державної атестації закладів вищої освіти в частині провадження ними наукової (науково-технічної) діяльності» визначено атестаційні оцінки та віднесено ЗВО до відповідних кваліфікаційних груп.

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького визнано атестовано за такими науковими напрямами: гуманітарні науки та мистецтво, суспільні науки, математичні науки та природничі науки. Перші два напрями ввійшли до категорії «В», останній — до категорії «Б».

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.04.2021 №434 Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького отримав бюджетні кошти для підтримки напряму «Математичні науки та природничі науки» за результатами проведеної державної атестації в розмірі 245,4 тис. грн.

 

Відділ аспірантури