Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького налагоджує партнерські зв’язки з підприємствами агропромислового комплексу Черкащини.

Минулого тижня Президент України (2005-2010), голова Наглядової ради ЧНУ, Віктор Ющенко, та ректор Олександр Черевко взяли участь у пуско-налагоджувальних роботах нового інвестиційного проекту — заводу з виготовлення борошна ТОВ «Мовер Міл», який збудовано в с. Криві Коліна Тальнівського району.

Вони ознайомилися з потужностями підприємства і процесами вироблення борошна, фасування та іншим, зустрілися з керівництвом та інженерно-технічним персоналом заводу, обговорили перспективи ринку збуту готової продукції.

Підприємство потужністю 350 тонн борошна на добу збудовано на базі автоелеватора загальною місткістю 20 тис. т. Продуктами переробки є борошно, висівки негранульовані, манна крупа. Усе фасуватиметься та надходитиме в продаж під новою торговою маркою «Перший млин».

Запуск підприємства — це великий стимул для сільськогосподарських виробників, а для ЧНУ ім. Б. Хмельницького — можливість розширити коло партнерів та продовжити роботу щодо відкриття нових, актуальних на ринку праці спеціальностей, напрямів. Крім цього, Центр аналітичних досліджень «Прагма» ЧНУ ім. Б. Хмельницького підготував аналітичну довідку щодо зернового ринку Черкащини й України, а також щодо перспектив та динаміки ринків збуту борошна за межами країни.

— Черкащина — аграрна область, тому на запит роботодавців ми повинні готувати кваліфікованих спеціалістів. Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА уклали договір про співпрацю, аби ефективно працювати в цьому напрямі. Налагоджуємо також партнерські взаємини з керівниками підприємств області. Це відкриває нам нові можливості, а нашим випускникам та студентам — перспективи працевлаштування з гідною заробітною платою, — зазначив Олександр Володимирович.

Учасники зустрічі намітили перспективи співпраці та обговорили питання забезпечення заводу з виготовлення борошна підготовленими фахівцями.

 

Владислава Громенко, студентка 4-Ж ННІ української філології та соціальних комунікацій
Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького