Онлайн-конференція «Крути. Сучасний погляд на історичну подію», присвячена Дню вшанування Героїв Крут, відбулася 29 січня.

До організації події долучився й Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

Серед інших організаторів конференції: Управління культури Черкаської облдержадміністрації, Черкаський обласний краєзнавчий музей, Черкаський державний технологічний університет.

Конференція присвячена події, що стала символом героїзму в боротьбі за незалежність України. Бій під Крутами став важливою частиною української історичної пам'яті, а через тривале замовчування події радянською історіографією обріс міфами. Мета онлайн-заходу — різнобічно обговорити сучасні погляди на історичну подію.

Серед спікерів був і завідувач кафедри історії України ЧНУ, доктор історичних наук, професор Віталій Масненко, який розповів про трансформацію історичної пам'яті про Крути.

Присутні також могли більше дізнатися про бій під Крутами як символ героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежність України та крізь призму історичної пам'яті, черкащан — учасників Бою, вшанування пам'яті Героїв Крут від інших спікерів.

Перегляньте також відеозапис конференції:

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького