Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького вже втретє поспіль увійшов до рейтингу QS University Ranking for EECA 2021 року разом із 25-ма українськими закладами вищої освіти.

Університет посідає 9 місце серед ЗВО України і 203 – серед 400 університетів країн Східної Європи і Центральної Азії. У той час, як торік ЧНУ зайняв 216 місце.

QS World University Rankings — глобальне дослідження і супроводжуючий його рейтинг найкращих закладів вищої освіти світового значення за показником їхніх досягнень у галузі освіти і науки. Розрахований за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS).

Він розглядається як один із найбільш актуальних університетських рейтингів у світі, поряд з Академічним рейтингом університетів світу і Times Higher Education World University Rankings.

Як говорить ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко, присутність у міжнародних рейтингах — це результат праці колективу ЧНУ.

— Злагоджена робота всього колективу упродовж 5 років дає свої результати — ЧНУ вже втретє поспіль увійшов до рейтингу QS University Ranking for EECA 2021 року!

Ми стали дев’ятими серед 25 ЗВО України у рейтингу Східної Європи і Центральної Азії за версією Quacquarelli Symonds (QS) — глобального аналітичного агентства в галузі вищої освіти. Quacquarelli Symonds (QS) вже 15 років укладає один із найбільш авторитетних міжнародних рейтингів закладів вищої освіти.

Дякую за працю усьому професорсько-викладацькому колективу. А це 77 докторів наук, професорів, 324 кандидати наук, доценти. Праці наших науковців цитовані в міжнародних наукометричних базах Scopus, Web of Sciense та Google Scholar.

Високим результатом ми завдячуємо також нашим науковим школам, які очолюють професори Борис Мінаєв, Андрій Гусак, Світлана Жаботинська, Тамара Яценко, Володимир Лизогуб, Ніна Тарасенкова та інших. Слід відзначити і молодих науковців, і тих, хто працює за кордоном та прославляє наш університет.

Дякую також усім викладачам, працівникам за внесок у розвиток університету. Бо лише самовіддана повсякденна праця приносить результат. І доки це буде не просто гасло, а спосіб життя, ми утримуватимемо високі позиції!

 

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького