У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького  триває соціально-психологічний проєкт.

Рівно 87 днів тому росія почала повномасштабне вторгнення в Україну і змінила життя кожного українця кардинально й надовго.

За ці дні ми переоцінили багато речей та дізналися чимало нового. Українська нація — міцніша, ніж здавалося. Любов до Батьківщини сильніша, ніж боязнь смерті. Ворог —  не такий вже й страшний, якщо ти справді любиш свою землю.

Ми запропонували нашим викладачам, аспірантам, студентам, працівникам дати відповідь на чотири питання, які наразі хвилюють всіх українців. 

Герой відео, яке ми пропонуємо вашій увазі сьогодні, поєднує навчання в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького та волонтерську діяльність. Він доставляє гуманітарні вантажі в «гарячі точки» та в деокуповані населені пункти України, де люди потребують особливої підтримки. Руслан Матвєєв, студент 1 курсу спеціальності «Право» розповідає, як війна змінила його життя і яку свою мрію хоче здійснити після перемоги.

— Україна чи закордон?

— Однозначно Україна, тому що я тут народився і вважаю, що кожен українець, який любить свою державу та хоче відстояти свою незалежність, повинен залишатися тут і допомагати, чим може.

— Як війна змінила ваше життя?

— Війна змінила моє життя повністю, тому що я був звичайним студентом. Мої інтереси були такі ж, як у всіх, ходити у спортзал, дивитися фільми. Але після початку війни я подумав, що потрібно щось робити й підтримувати один одного.

— Звідки черпаєте сили?

— З підтримки друзів, рідних, одногрупників та від реакції людей, коли ми їм допомагаємо, їхня посмішка надихає робити добрі справи.

— Яку мрію хочете здійснити після нашої перемоги?

— Хочу зустрітися зі своїми друзями, які виїхали за кордон, а після цього зробити вільний тур по нашій незалежній і вільній Україні, з усіма її територіями, визнаними Конституцією.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького