Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького з 8 по 11 березня відзначить шевченківські дні тематичними заходами.

Доктор філологічних наук, професор Володимир Поліщука прочитає гостьову лекцію «Музи Тараса Шевченка. Інтимно-любовний дискурс в українській літературі та Шевченкіані».

Музей Т. Г. Шевченка «Кобзар» гостинно прийматиме студентів на екскурсії.

9 березня, у день народження видатного земляка, відділ виховної роботи університету запрошує всіх на імпрезу «І мертвим, і живим, і ненарожденним…» у фоє НК № 1. А відділ інформації та зв’язків з громадськістю підготував два відеопроєкти: «Наш геніальний земляк» (за результатами опитування працівників університету) та спільно з ННІ іноземних мов — «Заповіт» Т. Г. Шевченка мовами світу».

Цим дням викладачі та студенти ННІ української філології та соціальних комунікацій присвятили флешмоб «Незгасне Шевченкове слово воює», виставку картин «Шевченко у вишивці».

Всі, хто шанує й читає Шевченкове слово, можуть спробувати свої сили у конкурсі читців поезії.

Наукова бібліотека імені М. Максимовича готує виставку творів Тараса Шевченка і книг про поета.

Усі охочі можуть здійснити мандрівку до Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» у Звенигородському районі.

Студентська рада спільно з відділом виховної роботи підіб’ють підсумки проєкту «Галерея осучаснених образів Тараса Шевченка у вуличній та інтернет-культурі».

Березнева сесія Черкаського відділення Наукового товариства імені Шевченка, присвячена 150-річчю заснування НТШ, завершить низку заходів до Шевченкових роковин.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького