Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, було складено ТОП-100 найпопулярніших серед абітурієнтів закладів вищої освіти України 2019 року. У цю сотню увійшли університети-лідери за кількістю заяв від тих, хто вступає на основі повної загальної середньої освіти.

У сотні кращих навчальних закладів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького посів 38 місце. ЧНУ став одним із двох університетів Черкащини, що увійшли в цей рейтинг. Другий за популярністю навчальний заклад, Уманський державний педагогічний університет ім. П. Тичини, розмістився за рейтингом на 78-ій сходинці.

За словами ректора університету Олександра Черевка, 38 місце у сотні найпопулярніших закладів освіти України — це гарний результат.

— ЧНУ постійно підтверджує лідерські позиції кращого закладу вищої освіти Черкащини. Дякую всій команді, керівникам і колективам структурних підрозділів, приймальній комісії за системну, злагоджену роботу. А абітурієнтів запрошуємо стати нашими студентами, — підсумував Олександр Володимирович.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького