30 листопада 2022 року відбулась зустріч представників ТОВ «Науково-виробнича фірма «Урожай», що входить до групи підприємств ПрАТ «Миронівський хлібопродукт», та працівників і студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Основною метою зустрічі було організація дуальної освіти на виробництвах ТОВ «Урожай» для студентів спеціальності 201 «Агрономія».

Працівники ТОВ «Урожай» презентували підприємство та запропонували студентам-агрономам взяти участь у навчанні за дуальною освітою.

Студенти 2 і 3 курсів спеціальності «Агрономія» мали змогу отримати відповіді у фахівців щодо проблем функціонування аграрних підприємств в умовах воєнного стану.

Від ТОВ «Урожай» і МХП у зустрічі брали участь головний агроном Роман Стецун, керівник регіональної служби персоналом Валентина Крижановська та корпоративний психолог Оксана Лященко. Черкаський національний представляли перший проректор Василь Мойсієнко, директор ННІ природничих та аграрних наук Максим Гаврилюк, завідувач кафедри біології, екології та агротехнологій Олександр Ілюха, гарант ОП «Агрономія» Олександр Коробко і професор Володимир Білоножко.

Під час зустрічі також відбулось обговорення змісту програми підготовки студентів-агрономів у сучасних умовах; представники ТОВ «Урожай» висловили побажання щодо її удосконалення.

ТОВ «Науково-виробнича фірма «Урожай» — провідне сільськогосподарське підприємство України в галузі рослинництва. Основним напрямком його діяльності є вирощування зернових культур, що надалі використовуються для виробництва комбікормів. Підприємство обробляє близько 80 тис. га орних земель у Черкаській і Київській областях.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості про підписання договору про співпрацю між Черкаським національним університетом та МХП «Урожай», також договорів про навчання студентів за дуальною освітою.

ННІ природничих та аграрних наук