Команда Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у складі першого проректора професора Василя Мойсієнка, професорки Наталії Андрусяк, докторки педагогічних наук Галини Луценко, доцентки Наталії Сливки, доктора педагогічних наук Валерія Гриценка представила проєкт «EnDiCom — Enhancement of Digital Competence (Удосконалення цифрової компетентності викладачів)» та успішно пройшла відбір на участь у Програмі вдосконалення викладання у вищій освіті України, що спрямована на розвиток інституційної спроможності університетів України.

Ukraine Higher Education Teaching Excellence Programme реалізовується Британською Радою в Україні у партнерстві з Інститутом вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, Advance HE (Велика Британія) з 2020 року, до підтримки Програми долучено також Міністерство освіти і науки України та Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.

Метою проєкту ЧНУ, що виконуватиметься впродовж 2021-2022 років, є підвищення ефективності професійної діяльності викладачів в умовах змішаного та дистанційного навчання із використанням цифрових ресурсів і сервісів освітнього та організаційного призначення. Для її досягнення команда університету буде опановувати нові підходи до викладання і навчання, розробляти інституційну стратегію вдосконалення викладання, працюватиме над створенням центру для забезпечення системного професійного розвитку викладачів, розробляти навчальні матеріали та проводити тренінги.

Вітаючи учасників програми від університету, ректор Олександр Черевко відзначив, що ЧНУ здійснює системну роботу щодо вдосконалення методів викладання, розуміючи важливість підвищення якості освітніх послуг у конкурентному середовищі ЗВО держави. Той факт, що команда університету увійшла до десятки переможців серед сотень університетів України, говорить сам за себе.

Тож вітаємо команду університету і бажаємо успіхів у реалізації запланованого.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького