Союз українок Черкащини приєднався до святкування 100-річчя своєї громадської організації, провівши триденний обласний жіночий форум «Таланти жінок — тобі Україно». Другий день форуму союзянки провели в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

За інформацією видання «Про все», програма форуму, на який звідусіль з’їхалися представниці найчарівнішої і найталановитішої спільноти, видалася насиченою, інформативною та цікавою. Адже вмістила в себе безліч різнопланових подій — навчальних тренінгів, майстер-класів, наукових дискусій, творчих конкурсів, виставок, мистецьких виступів тощо.

Загалом всі учасники першого обласного жіночого форуму зійшлися на думці, що подібні заходи є вкрай важливими для активного жіноцтва, адже мотивують представниць прекрасної статі до особистого зростання. Врешті такий форум допоміг кожній учасниці на кілька днів забути про невідкладні справи та відчути себе просто Жінкою.

Голова Черкаського обласного відділу Союзу українок Алла Бучковська та голова Черкаської міської громадської організації Союзу українок Людмила Турська зробили для черкаських жінок справжнє свято.

Заходи було розплановано таким чином, аби вони були цікавими всім представницям прекрасної половини людства.

Серед експерток форуму були відомі жінки Черкащини, у тому числі науковці, випускниці Черкаського національного.

Учасниць форуму привітала очільниця Центру гендерних досліджень ЧНУ, директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії, професорка, докторка історичних наук Наталія Земзюліна.

Доповідь на тему «Велич української жінки» прочитала випускниця Черкаського національного Світлана Горбань — письменниця, лауреат премій «Коронація слова».

На локації Черкаського Національного університету також відбувся психологічний тренінг від доктора психологічних наук Інни Лук’янець та кандидата психологічних наук Сабіни Раджабової. Науковці ЧНУ поділилися з жіноцтвом нюансами боротьби з емоційним вигоранням.

У межах форуму також відбувся фінальний тур та нагородження лауреатів цьогорічного Черкаського обласного літературного конкурсу «Монолог про жінку».

Учасниці форуму мали можливість відвідати університетський Музей рушника, де зібрано унікальну колекцію рушників Черкаського краю, та поринути у дивовижний світ українського народного мистецтва.

Додала високих емоцій і керівник авторської школи «Мистецтво моди», відомий стиліст, дизайнер одягу, член спілки дизайнерів України Ірина Дика. Вона розкрила таємниці модного нині етно-стилю, а згодом приємно вразила своєю новою колекцією «Трипільський код».

А ще присутні мали можливість взяти участь в автограф-сесії від черкаських письменниць, серед яких — випускниці університету Світлана Горбань, Наталія Лапіна, доцентка, кандидатка філологічних наук, письменниця Ганна Клименко-Синьоок.

Як зазначила у своїй вітальній промові за підсумками форуму голова Черкаського обласного відділу Союзу українок Алла Бучковська, упродовж сторічного шляху членкині Союзу українок завжди були державотворцями, борцями за незалежність і соборність України.

— Ми берегли, розвивали та популяризували духовні, мистецькі скарби нашого народу, — зазначила вона. — І в цьому можна переконатись і сьогодні. Насправді Союзом українок Черкащини було зроблено дуже велику роботу. І перш за все, ця робота спрямована на молодь. Ми — жінки — прагнемо того, аби формувати нову генерацію свідомих, закоханих у свою державу та відданих їй українців. Бо вони є будівничими майбутнього українства, на яких сподівається старше покоління.

Щиро подякувала союзянкам автор проекту обласного жіночого форуму голова Черкаської міської громадської організації Союзу українок Людмила Турська. Людмила Григорівна вірить, що українки завжди будуть виконувати свою Божу місію, живучи в мирній та щасливій країні. А форуми слугуватимуть нашим берегиням своєрідним дороговказом.

На завершення Форуму ініціативою пані Людмили стала премія «Калинове гроно» імені Катерини Таран.

Джерело: "Про все"