З метою підвищення рівня правової обізнаності, формування навичок практичного застосування юридичних знань у повсякденному житті, посилення правовиховної та профілактичної роботи службою у справа дітей Черкаської міської ради було ініційовано проведення конкурсу «Подорож алеєю правових знань» серед учнів 10-11 класів.

Другий (міський) етап конкурсу відбувся у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Кращі представники і представниці навчальних закладів міста мали змогу продемонструвати свої знання з права. Це передовсім такі актуальні проблеми, як булінг, евтаназія, рашизм, захист прав і свобод людини (в тому числі на міжнародному рівні) та інші. До розробки завдань було залучено викладачів кафедр державно-правових дисциплін та цивільно-правових дисциплін й інтелектуальної власності Геннадія Волошкевича, Віктора Іващенка, Тетяну Коваль, Артема Колісника.

Перед присутніми виступили директор інституту економіки і права Євген Кирилюк, заступник директора, доцент кафедри державно-правових дисциплін Геннадій Волошкевич, в.о. завідувача кафедри цивільно-правових дисциплін й інтелектуальної власності Віктор Іващенко, представники служби у справах дітей ЧМР. Євген Кирилюк, зокрема, наголосив на важливості здобуття вищої освіти, вмінні використовувати отримані знання на практиці.

За результатами конкурсу було визначено переможців.

І місце — Владислав Паламарчук (Перша міська гімназія),

ІІ місце — Анастасія Нікітенко (ФІМЛІ),

ІІІ місце — Анатолій Курченко (Черкаська ЗОШ І-ІІІ ступенів №25).

Вітаємо переможців та учасників і зичимо подальшої захопливої подорожі алеєю правових знань!

ННІ економіки і права