Абітурієнтимали змогу отримати інформацію щодо всіх питань про вступ.

Відповідав на запити заступник голови приймальної комісії, перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко. Спільно з ним консультував вступників заступник відповідального секретаря приймальної комісії Олександр Сокуренко.

Виявили бажання поспілкуватися не лише майбутні студенти, а і їхні батьки та навіть бабусі.

Вступники цікавилися, насамперед, інформацією, що стосується визначення пріоритетів переважно між спеціальностями в ЧНУ. Також ставили запитання про вартість навчання та оплату (семестрову та щомісячну). В абітурієнтів є можливість скористатися пільговим кредитом, що надається державою, і таким чином пом’якшити «фінансовий тягар».

Консультувалися щодо процедури відбору переможців широкого конкурсу, результатів творчих конкурсів, додаткових балів за участь в олімпіаді тощо. Наприклад, телефонувала абітурієнтка, що взяла участь в олімпіаді ЧНУ з трьох предметів. Вона отримала додаткові бали і планує вступити на спеціальність «Хімія» ННІ природничих та аграрних наук.

Цікавилися й питаннями пільговиків: які документи підтверджують пільги та в який спосіб можна подати документи у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Абітурієнти телефонували, аби дізнатися особливості освітньої програми, наприклад, вступниця на спеціальність «Міжнародна економіка» цікавилася обсягом викладання української мови.

— Відчувається, що більшість вступників, які зверталися по допомогу, віддають перевагу Черкаському національному: вони добре орієнтуються в обсязі інформації і цікавляться найближчою перспективою, — зробив висновок Василь Мойсієнко.

Варто зазначити, що окремі вступники прибули на індивідуальну зустріч, проконсультуватися особисто та подати документи в університеті відповідно до наданих порад.

За словами першого проректора, радує те, що цікавляться не лише «престижними» спеціальностями, а й тими, що не є популярними серед абітурієнтів, наприклад, агрономією.

У результаті проведених розмов майбутні студенти отримали вичерпні відповіді щодо вступу 2020 року. Нагадуємо, що ті, хто не встиг скористатися консультацією, завжди можуть зателефонувати до приймальної комісії ЧНУ за телефонами: (067) 83 09 612, (063) 80 32 971, (0472) 50 25 27.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького