У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького презентували «Український щорічник», присвячений 205-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Ініціатор створення видання — Микола Томенко, громадський і політичний діяч, краєзнавець, лідер партії Громадський рух «Рідна країна».

Його щорічник-2019 — це унікальний щоденник, що містить 365 афоризмів та авторських малюнків Кобзаря. Видання дає змогу прослідкувати видатні події з життя Тараса Григоровича Шевченка та його рідних.

Микола Томенко повідомив, що планує видати подібні щоденники про Лесю Українку, Івана Франка, Григорія Сковороду.

Окрім цього, Микола Володимирович розповів присутнім про книгу «Україна: історія Конституції». За його словами, цей навчальний посібник варто прочитати кожному, адже українці повинні правильно розуміти закони власної держави та їх дотримуватися.

Йшлося на зустрічі й про ініційований Миколою Томенком загальнонаціональний проект «7 чудес України». Проект вміщує в себе кілька циклів. Це фільми та телепрограми, котрі розповідають про найкрасивіші й найцікавіші куточки України. Особливе місце в ньому займає Черкащина і її перлини Канів, Умань, Корсунь, Чигирин. Учасники заходу разом із гостем переглянули фільм про Канів.

На завершення зустрічі професори Володимир Поліщук і Наталія Земзюліна висловили сподівання на подальшу співпрацю з Миколою Томенком.

Алла Кавун, студентка 2-Р курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій