bgb
 
 
 
 
 

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відзначили 15-річчя спеціальності «Правознавство». Разом із цим ювілеєм правники відсвяткували 10-ту річницю першого випуску. Привітати навчально-науковий інститут економіки і права ЧНУ зібралися випускники різних років — успішні юристи, керівники правоохоронних, контролюючих органів Черкащини.

Від імені фундаторів спеціальності та від керівництва університету до гостей звернувся перший проректор Черкаського національного університету Василь Мойсієнко. Саме він стояв біля витоків створення нової, перспективної спеціальності.

— Ефективність реформування, як у правовій сфері, так і в масштабах усього суспільства, безпосередньо залежить від рівня кваліфікації юридичного корпусу держави, — сказав Василь Миколайович. Тому в 2002 році в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького було започатковано підготовку правників.

Нині університет є одним із лідером у сфері підготовки висококласних фахівців в Україні. За роки свого існування ЧНУ дав путівку в життя багатьом спеціалістам. Серед них знані в Україні науковці, правоохоронці, держслужбовці, бізнесмени. І це закономірно, адже в університеті не лише здійснюють фахову підготовку, а й формують і виховують всебічно розвинуту, зрілу та працелюбну особистість.

Переконаний, що й за сучасних непростих умов досвідченому професійному колективу до снаги підкорення нових висот!

Василь Миколайович нагадав, що випускники-юристи ОР «Бакалавр» ЧНУ посіли в 2017 році 15 місце з-поміж представників 77 українських закладів вищої освіти, які готують правників. За даними роботодавців, ЧНУ в 2017 році входить у топ-50 України.

Василь Мойсієнко подякував науково-педагогічним працівникам і успішним випускникам, які досягли професійних вершин. Згадав і тих, хто допомагав розпочати підготовку юристів в Черкаському національному, і фундаторів спеціальності, яких вже нема.

Перший проректор передав нагрудний знак «Почесна відзнака ректора» Ігорю Іваненку, кандидату юридичних наук, доценту, судді апеляційного суду Черкаської області, та Олені Павлівні Орлюк, директору Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Національної академії правових наук України, доктору юридичних наук, професору.

Університет відзначив грамотами та подяками випускників, фундаторів і працівників. Усі вони ділилися спогадами та привітаннями.

— Відкриття спеціальності «правознавство» було мандатом для отримання статусу класичного університету, — переконаний завідувач кафедри державно-правових дисциплін ЧНУ Юрій Кононенко.

А директор інституту економіки і права Василь Андрусяк розповів про перспективи:

— Ми постійно розвиваємося. Зараз в університеті за спеціальністю «Право» діє магістратура. Незабаром буде відкрито аспірантуру та спеціалізовану вчену раду із захисту дисертацій.

Колектив ННІ економіки і права отримав вітання і від свого знаменитого випускника Андрія Трапізоняна, який цьогоріч вступив до 11 американських вишів. Андрій обрав для навчання Арканзаський університет, звідки й надіслав відеопривіт.

— Для мене честь привітати Черкаський національний університет! Спасибі за надані можливості! — сказав він.

Підготовка висококваліфікованих фахівців — не єдине, чим займаються в Черкаському національному. Національно-патріотичне виховання, волонтерство та доброчинність стають повсякденним життям студентів і викладачів. Тому учасники урочистостей згадали своїх однокурсників-захисників Вітчизни і тих, хто займається доброчинністю.

Засновниця університетського благодійного фонду «Заради дитячої усмішки», доцент кафедри державно-правових дисциплін, кандидат юридичних наук Жанна Дробот розповіла про створення і діяльність фонду. Вона вручила подяки головного лікаря обласного онкодиспансеру випускникам, які не полишають благодійницької діяльності і після завершення навчання.

Святкову атмосферу на зустрічі створювали студентські, міські творчі колективи, народний аматорський гурт Будинку вчителя «Хрещатик», гурт КВК «Хвилюватися немає причин».

— Викладачі залишили і в душі, і в серці теплі враження, — ділиться випускниця Лаура Леміщенко. — Ми були першопрохідцями, першим випуском. Тому навчатися завжди було цікаво. Я вже на останньому курсі працювала. Зараз я юрисконсульт ТОВ «Земельне бюро», маю свою практику. Ніколи не шкодувала, що отримала спеціальність у ЧНУ!

 

 

Більше фото дивіться ТУТ

Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького