У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького навчається талановита молодь, яка гідно представляє свій університет на різних фестивалях та змаганнях.


Дев’ять студенток взяли участь у цьогорічному конкурсі «СтудМіс Черкащини-2016».
Одна з учасниць — Юлія Шевченко, талановита дівчина зі Сміли, третьокурсниця ННІ історії і філософії.
На запитання, чому своїм фахом обрала історію, Юлія відповідає: «Мріяла стати археологом та подорожувати світом у пошуках історичних артефактів».
На «СтудМіс Черкащини-2016» Юля потрапила після «Міс ЧНУ».  На конкурсі талантів заспівала дві пісні: Regina Spector — Apres moi та Тіни Кароль «Україна — це ти».
— У конкурсі «Міс ЧНУ-2016» стала «Міс Глядацьких симпатій»  та «Міс Артистичність». Моя перемога вже в тому, що я змогла достойно представити свій ННІ історії і філософії. Також граю в команді КВН «Колоритні та Незаурядні». У цьому році ми отримали кубок ЧНУ та ЧДТУ, були запрошені в Черкаську лігу КВН, де вибороли друге місце, — ділиться дівчина.
Крім історії та співів Юля має й інші захоплення: грає в баскетбол та любить подорожувати. Вже побувала в США, Чехії, Австрії, Угорщині, Польщі та Голландії.
— Найбільше сподобалися Штати. Там прожила аж 4 місяці у справжньому ковбойському містечку, відчула справжній дух американського Заходу. Європа ж вразила своєю архітектурою та пейзажами.
На конкурсі за Юлю вболівали рідні та друзі, команда КВН «Колоритні та Незаурядні», а також викладачі рідного інституту.
 — Коли я виходила на сцену, не хвилювалась, бо знала, що вони зі мною. Та й їхні вигуки не можна було не почути, — сміється Юля. — Узагалі, ЧНУ — це місце, де я знайшла своїх друзів, місце, яке назавжди залишиться в моєму серці. Це скарбниця найприємніших forever young спогадів!

Світлана Небилиця, І курс, ННІ УФСК