Студенти взяли участь у незвичайному та цікавому заході — гендер-квесті «Шлях до гармонії», що проходив у парку «Сосновий бір».

Інтелектуально-динамічну гру було організовано Центром гендерної освіти ЧНУ ім. Б. Хмельницького, Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА та Молодіжним ресурсним центром.

Аналогічний захід відбувається у Черкасах вже втретє. Традиційно серед завдань квесту — оцінка впливу гендерних стереотипів, пошук фемінітивів у мові, популяризація відповідального батьківства, гендерна просвіта громади. Додалися і нові вправи практичного характеру — учасники навчалися переодягати малюків та готувати кашу.

У фіналі квесту молодь мала продемонструвати дев’ять  кроків до гаромнійних стосунків: прислухатися один до одного, гнучко розподіляти сімейні обовязки, не боятися проявити себе у діяльності, що є нетиповою для їх статі. Усі учасники подолали нелегкий шлях до гендерної гармонії, ламаючи гендерні стереотипи, за що  отримали грамоти та подяки, а також заохочувальні призи від Управління у справах сім'ї, молоді та спорту, а головне — чудовий настрій та позитив!

Центр гендерної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького