Викладачі кафедри біології та біохімії ЧНУім.Б.Хмельницького — доцент Вадим Соколенко та старший викладач Світлана Соколенко стали учасниками II Міжнародної наукової конференції «Мікробіологія та імунологія — перспективи розвитку в XXI столітті».

Конференціюорганізували колеги із кафедри мікробіології та загальної імунології навчально-наукового центру «Інститут біології» Київського національного університету ім. Т. Шевченка спільно з Товариством мікробіологів України ім. С.М. Виноградського та Українським товариством фахівцівізімунології, алергології таімунореабілітації.
Під час пленарного та секційних засідань прозвучали чудові доповіді закордонних гостей. Зокрема, доцент кафедри біохімії Університету Преторії, співробітник Африканського центру генних технологій (ПАР), доктор біологічних наук, професор Олег Рева доповів на тему: «Порівняльна геноміка ібаркодінгштамів Bacillus, що стимулюють ріст рослин». А доктор біологічних наукПоттерсГірт(Бельгія), професор з хімії та екології в Морській Академії Антверпену дослідив, чи впливають мікроорганізми на корозію баластних танків.
Бурхливі обговорення викликала доповідь заступника директора з міжнародних зв'язків, завідувача кафедри вірусології КНУ, доктора біологічних наук, професора Валерія Поліщука «CRISPR/Cas, MIMIVIRE такоеволюціяфагіві бактерій». Окрім гарної організаціїіінформативних виступів, корисним було проведення у рамках конференції практичних курсів щодо роботи з сучасним лабораторним обладнанням. Представники ЧНУ освоїли курси: «Принципимікродозування», «Проведення полімеразної ланцюгової реакції у реальному часі», «Практика роботи з мікроскопами. Основні помилки при роботі на мікроскопі». Про це свідчать відповідні сертифікати.


ННІ природничих наук