У травні викладачі кафедри Інтелектуальних систем прийняття рішень факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали дві міжнародні науково-практичні конференції.

23–28 травня 2016 року в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ) відбулася конференція «Інформаційні технології та комп’ютерне моделювання» (ІТКМ-2016). А 19–21 травня 2016 року в Національному університеті «Львівська політехніка» (м. Львів) — «Інформація, комунікація, суспільство–2016» (ICS-2016).

Працівники ЧНУ взяли участь у конференції в рамках роботи над науковими темами «Консолідація даних в технологіях багаторівневого інформаційного моніторингу» та «Методи та засоби інтелектуальної підтримки прийняття рішень».

Професор Сергій Голуб представив доповідь на тему «Оцінка корисності моделей в процесі кліометричних досліджень». Доцент Ірина Жирякова розповіла про «Новий підхід до формування бази модельних знань». Олександр Харченко, викладач кафедри інтелектуальних систем прийняття рішень, доповів про «Формування масиву вхідних даних в інтелектуальній системі мобільного робота», а викладач кафедри інформаційних технологій Артем Авраменко — про «Метод класифікації масиву вхідних даних в інформаційній технології багаторівневого кризового моніторингу».

ФОТІУС