У квітні 2016 року відбулися парламентські слухання на тему: «Розвиток туристичної індустрії як інструмент економічного розвитку та інвестиційної привабливості України».

Для участі в слуханнях було запрошено директора науково-методичного Центру туризмології та екскурсознавства Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, к.і.н., доцента кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Олену Костюкову. Поїздка відбулася за підтримки ректора Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Черевка та голови Асоціації працівників навчальних закладів України туристичного і готельного профілю, ректора Київського університету туризму, економіки і права Володимира Федорченка.

Фото094

Олена Костюкова з відомим громадським діячем туристичної сфери України,
науковцем і педагогом у галузі туристичної освіти Володимиром Федорченком

Маючи значний досвід у сфері туризму, започаткувавши туристичну освіту в Черкаській області, Олена Миколаївна є автором і керівником багатьох проектів, спрямованих на розвиток туризму на Черкащині і в Україні. До парламентських слухань пані Олена підготувала проект: «Упровадження навчальних екскурсійних програм у навчально-виховний процес загальноосвітніх шкіл Черкаської області як важливий фактор соціалізації та національно-патріотичного виховання учнівства». Проект реалізується в Драбівському, Смілянському та Золотоніському районах. У ньому активну участь беруть студенти спеціальності «Туризм» ЧНУ.

У підготовлених Оленою Костюковою матеріалах зазначено: «Україна, знаходячись у центрі Європи та займаючи одне з провідних місць за рівнем забезпеченості цінними природними та культурними ресурсами, має всі передумови для сталого розвитку економіки за рахунок надходжень від сфери туризму». Значний туристичний потенціал має Черкащина — земля Тараса Шевченка, Богдана Хмельницького, Василя Симоненка та багатьох інших відомих в Україні постатей.

Відповідно до розробленого проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення стратегії розвитку туризму і курортів на 2016-2020 роки» від 04.03.2015 року, в університеті значна увага приділяється підготовці фахових кадрів для туристичної галузі. Цю функцію успішно здійснює кафедра туризму і готельно-ресторанної справи.

IMG 20160406 140940

ННІ економіки і права