У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького завершився конкурсний відбір для тих, хто хоче опанувати військову спеціальність за програмою підготовки офіцерів запасу.

Вступні випробування проводили працівники кафедри військової підготовки та провідні науково-педагогічні працівники університету. Майбутніх офіцерів запасу перевіряли за трьома напрямами: рівень знань із допризовної підготовки, професійно-психологічна придатність та фізична підготовка.

За результатами випробувань зараховано на навчання 85 осіб, серед яких — 15 жінок.

Навчання військова кафедра розпочне з 1 жовтня. Для тих, хто з якихось причин не встиг подати документи, буде проведено додатковий набір. Термін подачі документів — з 17 серпня по 15 вересня. Вступні випробування проводитимуться 16 та 17 вересня.

Як інформує ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко, навчальний заклад спільно з Міністерством оборони України та Черкаською облдержадміністрацією створюють всі умови, необхідні для якісної підготовки офіцерів запасу для Збройних Сил і військових формувань України.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького