Відновлення знищеного пожежею навчального корпусу №4 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького є болючою проблемою як для навчального закладу, так і для міста в цілому.

Про це йдеться в сюжеті ТК «Антенна».

Як розповів перший проректор університету Василь Мойсієнко, постраждалий корпус університету по вул.Остафія Дашкевича зазнав пожежі у 1990 році. Знищено було близько 6 тис. кв м. площі. Будівлю не відновлювали до 2002 року, коли почали розробляти проектно-кошторисну документацію і визначили вартість робіт.

З 2006 по 2009 роки було проведено капітальний ремонт правого крила корпусу (2 та 3 поверхи) та відбудовано центральну частину (1, 2, 3 поверхи), підвал з харчоблоком, центральну сходову клітину.

У 2015 році за рахунок коштів обласного бюджету проведено коригування проектно-кошторисної документації, проте в обласному бюджеті відсутні кошти на фінансування відновлювальних робіт.

Зараз у відремонтованій частині корпусу навчається понад 1000 студентів. Їх кількість щороку зростає, тому є нагальна потреба у поповненні аудиторного фонду. Крім того, в навчальному закладі створено єдину в області військову кафедру, для функціонування якої треба відокремлене приміщення.

У зв’язку з цим керівництво університету сподівається на підтримку Президента України.

Також Черкаський національний розраховує на допомогу з боку міської влади, яка в рамках децентралізації отримала цьогоріч нові фінансові повноваження та можливості.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького