Студенти та викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучилися до відзначення в обласному центі Дня Соборності.

Зранку вони разом із містянами та владцями поклали квіти до пам’ятника полеглим героям АТО, що в Соборному сквері Черкас. Тут відбувся поминальний молебень.

— Майже сто років тому українці змогли створити єдину державу, — зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. — І тепер їхні нащадки, тобто ми, відстоюємо соборність України. Ми маємо щохвилини пам’ятати, що Схід — це Україна, що Крим це теж Україна. І ми не зупинимося, поки не повернемо захоплені країною-агресором території. Пам’ятаймо завжди, що в нашій історії всі поразки були спричинені розбратом, а всі перемоги — це результат нашого єднання. Приємно, що Акт Злуки українських земель на Софіївському майдані в Києві проголошував саме наш земляк, член Директорії УНР Федір Швець. Він — уродженець Жаботина Кам’янського району.

 

 

Викладачі та студенти університету стали органічною ланкою Ланцюга єднання, створеного у Черкасах. Під прапорами України та з національно-патріотичною символікою дві колони активістів пройшли бульваром Шевченка. Одна з колон рухалася від Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, інша — від площі, що носить ім’я видатного гетьмана.

На Соборній площі колони з’єдналися, учасники ходи взялися за руки та заспівали гімн України.

Завершилося відзначення Дня Соборності урочистостями в обласній філармонії.

 

  

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького