Нещодавно з нагоди Дня науки в столиці України відбулося нагородження кращих вчених нашої держави.

Урочиста церемонія відбулася в Міністерстві освіти і науки за участю віце-прем’єра В’ячеслава Кириленка та профільного міністра Лілії Гриневич. Серед нагороджених був і доктор хімічних наук, професор, завідувач кафедри хімії та наноматеріалознавства ЧНУ ім. Б. Хмельницького Борис Пилипович Мінаєв, який входить до п’ятірки найуспішніших вчених ВНЗ України.

Знаному метру фізичної хімії було вручено престижну міжнародну відзнаку — премію Scopus Awards Ukraine. Принагідно нагадаємо нашим читачам, що Scopus — це міжнародна бібліографічна та реферативна база даних і водночас інструмент для відстеження цитованості опублікованих наукових матеріалів, а відтак і встановлення результативності дослідницьких зусиль вчених.

Того ж пам’ятного для нашого краю дня в стінах Київського національного університету ім. Т. Шевченка посвідчення лауреатів щорічної премії Президента України для молодих вчених (40 тис у грошовому еквіваленті) отримали кандидати хімічних наук, викладачі ЧНУ ім. Б. Хмельницького Гліб Баришников та Валентина Литвин, які показали плідні наукові результати в царині наноелектроніки і наномедицини. Підкреслимо, що названі юні обдарування є учнями професора Б. Мінаєва. До речі, Г. Баришніков нині тимчасово перебуває на дослідницькій роботі у Вищій королівській технічній школі (м. Стокгольм, Швеція), в якому як запрошений професор викладає і його Вчитель.

Джерело: Нова доба