Наші науковці взяли участь у засідання круглого столу «Гетьман Богдан Хмельницький — фундатор Української держави нового часу».

Круглий стіл, присвячений 420-річчю від дня народження Богдана Хмельницького, відбувся в Інституті історії України НАН України. Його учасниками стали науковці Києва, Черкас і Кам’янця-Подільського, а також студенти вищих навчальних закладів столиці та молоді науковці. Черкаський національний університету імені Богдана Хмельницького на цьому заході представляли доктор історичних наук, професор Анатолій Чабан та кандидат історичних наук, професор Василь Мельниченко.

Відкриваючи засідання круглого столу, академік НАН України, директор Інституту історії України Валерій Смолій акцентував увагу на непересічності постаті Богдана Хмельницького, його ролі в творенні Української держави. Він зазначив, що всебічне вивчення життя і діяльності видатного українського військового, політичного та державного діяча набуває сьогодні особливої актуальності.

В ході дискусії професори Анатолій Чабан та Василь Мельниченко висвітлили проблеми ролі Середньої Наддніпрянщини в розгортанні національної революції ХVІІ століття під проводом Богдана Хмельницького та увічнення його пам’яті в Україні і на Черкащині.

Крім того, професори обговорили з директором Інституту питання подальшої співпраці Інституту і Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, зокрема щодо проведення науково-просвітницьких заходів, присвячених 25-річчю Незалежності України.     

ННІ історії і філософії