24 травня координаторка Центру гендерної освіти ЧНУ ім. Б. Хмельницького Наталія Байдюк взяла участь у першому засіданні робочої групи «Ґендерна просвіта» в рамках діяльності Громадської ради з ґендерних питань при Міжфракційному депутатському об’єднанні (МФО) «Рівні можливості».

Від МФО робочу групу очолює народний депутат, співголова МФО Світлана Войцеховська. Від громадського сектору — Оксана Романюк, ГО Інститут масової інформації. У засіданні взяли участь Лариса Кобелянська, координаторка Громадської ради з ґендерних питань, Інна Совсун, перший заступник Міністра освіти та науки України, представники осередків гендерної освіти вищих навчальних закладів, громадських та міжнародних організацій.

Учасники обговорили проект Стратегії ґендерної освіти та сформували першочергові завдання робочої групи. Обговорили Стратегію впровадження гендерної рівності та недискримінаціі у сфері освіти, що була розроблена робочою групою за участі представників громадських організацій та Міністерства освіти і науки України.

У ході обговорення були узгоджені пропозиції до Стратегії, які б могли суттєво розширити її зміст та вплив, зокрема неформальна гендерна освіта, гендерна освіта для державних службовців, депутаток місцевих рад, для журналістів, працівників ЗМІ, громадських активістів. Також погодили позицію про те, що Стратегія потребує затвердження на рівні Постанови Кабінету Міністрів України, оскільки є комплексною, повинна мати вплив на загальнодержавному рівні. Відповідні рекомендації та пропозиції будуть направлені Міністерству освіти і науки України та до  Кабінету Міністрів України.

Центр гендерної освіти ЧНУ ім. Б. Хмельницького