До Черкас завітали засновники благодійної акції «Добра листівка» Лілія Омельяненко та Ілля  Стронґовський. Зустріч відбулася за підтримки МГО «Книжковий Маестро» та Черкаської міської ради.


Організатори запевняють: «Це перший досвід "Книжкового Маестро". Досі в Черкаси ми запрошували лише письменників та видавців. Сьогодні ж нашими гостями стали ілюстратор Ілля Стронговський та куратор проекту "Добрі Листівки" Лілія Омельяненко».
Ілля та Лілія розповіли  черкащанам про свій проект та поділилися планами на майбутнє. Головну мету створення акції — благодійність — окреслила Лілія Омельяненко: «Кошти від продажу мистецьких листівок передаються дітям із вадами здоров’я». Вона наголосила, що формат проекту буде незмінним.
Ілля Стронґовський додав, що їхнє завдання — зображувати проблеми суспільства, розповідати про ситуацію в Україні. Вони намагаються друкувати те, що не принижує честь і гідність людини.
Близько 140 художників із 40 країн світу підтримали благодійний проект «Добра листівка». Автори ідеї діляться враженнями про співпрацю із закоронними колегами: «У нас були великі сумніви стосовно того, чи  будуть цікаві литовцям наші роботи, чи сподобаються вони їм. Але коли ми побачили, що наші листівки купують, що з нами розмовляють, то зрозуміли, що все гаразд. Нам дякували за те, що працюємо для нашої країни у такий важкий для неї час».
Історія кожної листівки, її оригінальність та емоційність не залишали нікого байдужими. Тетяна Козловська, студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького вже замовляла добрі листівки, а на зустріч завітала, щоб побачити людей, які реалізували проект.
«І зустріч, і самі листівки круті, бо це благодійництво. А благодійництво у форматі арт — це справді геніальна концепція та чудовий проект. Вдячна організаторам та самим дизайнерам за можливість дізнатися більше про "своїх"», — говорить Таня.
Не приховували свої емоції й інші присутні. «Добре, що автори просувають ідею допомоги діткам, та ще й у такий спосіб. Класно слухати людей із досвідом і справжнім талантом», — прокоментувала Ольга Котляр.

Студентка ННІ УФСК Надія Хандусь