26 та 27 квітня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися заходи, присвячені Всесвітньому дню інтелектуальної власності.

На відкритий захід в рамках проекту «школа-університет» працівники кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін запросили учнів 5-Б класу Черкаськоїшколи № 17 на чолі з класним керівником Світланою Даник.

 

Магістри підготували для школярів презентацію на тему «Випадкові винаходи», провели гру «Винаходи стародавніх цивілізацій». Учням розповіли про винаходи, які роблять життя простішим, кращим або просто веселішим.

Крім того, були підведені підсумки конкурсу для школярів на тему «Винаходи та винахідники України».

За результатами розгляду презентацій отримали грамоти від університету такі учні: Тимур Бакрадзе, Софія Бондаренко, Олександра Борщенко, Ірина Григорчук, Катерина Грищенко, Олена Постригань, Софія Чупринюк, Рінат Урста, Степан Яненко. Кращі роботи школярів розміщені на сайті університету.

Одночасно, магістри університету провели мобільний виїзд відкритий урок про «дітей-винахідників» у Черкаській гімназії № 9. Учні першого класу з задоволенням слухали розповідь студентів про винаходи, зроблені дітьми.

Про інтелектуальну власність поспілкувалися і зі студентами Черкаського національного, провівши серед них тематичне опитування.

Своєрідним підсумком кампанії з інформування про права на інтелектуальну власність у суспільстві став круглий стіл «Актуальні проблеми інтелектуальної власності в Україні».

Його учасниками стали науковці, викладачі, магістри та студенти Черкаських вищих навчальних закладів, зокрема: Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського медичного коледжу, центру дистанційного навчання «Черкаського інституту» МАУП, Черкаського факультету Національного університету «Одеська юридична академія».

На засіданні обговорено важливі та актуальні питання і проблеми фахової підготовки з інтелектуальної власності в Україні, удосконалення законодавства у сфері промислової власності в Україні, боротьби з патентними тролями, проблеми авторського права, питання правового регулювання об’єктів інтелектуальної власності, набуття, реалізації та захисту прав інтелектуальної власності. Учасники обмінялися досвідом із питань охорони та захисту об‘єктів права інтелектуальної власності.

За результатами участі в круглому столі науковці отримали сертифікати від університету.

 

Кафедра інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін та Центр інтелектуальної власності, інноватики та управління проектами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

 

Презентації школярів:

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 2

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 3

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 4

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 5

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 6

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 7

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 8

ПРЕЗЕНТАЦІЯ 9