12 квітня відбулося перше засідання суду в кримінальному провадженні за фактом нанесення смертельних тілесних ушкоджень 17-річному Владиславу Сердюку, студенту першого курсу Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Одногрупники Владислава відстежують судове розслідування справи і сподіваються, що винні у смерті їхнього товариша будуть покарані.

Нагадаємо, що торік 1 грудня Владиславу було завдано тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. За підозрою у вчиненні злочину правоохоронці того ж дня затримали його співмешканців по кімнаті, що вони винаймали. Обидва затриманих – неповнолітні. За версією слідства, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, підлітки жорстоко побили Владислава, після чого непритомного віднесли додому. Справу вже розслідували та передали до Соснівського районного суду м.Черкаси.

Студент І-Ж курсу Богдан Маруніч побував на судовому засіданні. За словами Богдана, там були підсудні, їхні захисники та законні представники, потерпіла — тітка Владислава, представники служби у справах неповнолітніх, кримінальної міліції у справах неповнолітніх.

Один із підсудних знаходиться під вартою, другий був під домашнім арештом із використанням електронного засобу стеження. Його взяли під варту прямо з залу суду. Питання про зміну запобіжного заходу постало через порушення хлопцем режиму тримання під домашнім арештом. Рішенням суду йому було обрано більш сувору міру запобіжного заходу — тримання під вартою строком на 60 діб.

Виступила рідна тітка загиблого, яка його виховувала. Саме після її промови підсудні вперше знітились.

«Ми знаємо А. ще змалечку. Він ріс разом із Владіком. І, наскільки я знаю, дружба в них завжди була міцною. Я не знаю, що сталося в ту ніч. Як можна було підняти руку на свого друга, з яким він ділив тарілку супу, якого знав із дитинства. Владік був дуже спокійною дитиною. Довіряв А. свої секрети...»

Нагадаємо, що підсудних звинувачують у вчиненні злочину, передбаченого ст. 121 ч.2 ККУ — нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. Санкція цієї статті передбачає від семи до десяти років позбавлення волі.

Богдан Маруніч, І курс, ННІ УФСК