Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спеціальності видавнича справа та редагування відвідали VI міжнародний  «Книжковий Арсенал». Навчальна екскурсія була організована 21 квітня.

«"Книжковий Арсенал" — це непересічна подія для видавничої спільноти та культурного простору України. А отже — важливий крок для формування фахових компетенцій та професійного зростання студентів», — зазначила завідувач кафедри видавничої справи та редагування Лариса Завгородня.

Арсенал дав змогу зустрітися та поспілкуватися з відомими українськими й зарубіжними видавцями та авторами з більш ніж 10 країн світу.

Студентам ця поїздка дала можливість порівняти книги (оформлення, якість, особливості) різних видавництв України. Також фестиваль — це чудова нагода стати учасником цікавих дискусій та круглих столів, майстер-класів та автограф-сесій.

Майбутніх видавців із Черкас вразило представлення видавництвами своїх книг, особливо оздоблення куточку «Видавництва Старого Лева». Також студентам сподобався книжко-бус, який подорожує по фестивалях України. Гості Форуму відзначили, що придбали книги в провідних видавництв України «ВСЛ», «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», «КСД».

Людмила Фіть, засновниця МГО «Книжковий маестро», викладач кафедри, стала активною учасницею брифінг-презентації «Що таке список бестселерів The New York Times та з чим його (їсти) читати». Людмила Володимирівна зазначила: «Ми були одночасно повсюди. Емоції, знання та досвід — ось мої складові цього дня». На заході вона домовилася про декілька цікавих зустрічей для черкасців і вже 28 квiтня о 18:30 в Черкаському художньому музеї відбудеться презентація акції «Добра листівка». В межах акції Ілля Стронговський проведе семінар на тему сучасного дизайну в українських реаліях.


Враження від студентів

Олена Павловська: «"Книжковий арсенал" відвідую вдруге. Сподобалась атмосфера в залі, дуже приємні працівники. Із письменників бачила Братів Капранових, Володимира Аренева. Цього року від покупки книжок утрималась, бо ціни дещо "кусаються", втім купила закладку для книги та листівки на пам'ять».

Аліна Тимченко: «Загалом — цікаво, сподобалося. Проте минулорічний сподобався більше. Придбала дві книги «ВСЛ». Бачила Івана Малковича, Дану Павличко та Святослава Померанцева».

Марина Сухенко: «Не скажу, що цьогоріч "Книжковий Арсенал" розчарував. Ні. Просто не вразив, як це, наприклад, було минулого року. Япридбала  лише одну книгу видавцицтва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», яку давно хотіла мати в своїй бібліотеці. За годину блукання між книжковими стендами зустріла лише Катерину Міхайліцину та Любов Якимчук».

Надія Хандусь, ННІ УФСК