13 квітня в Черкаському художньому музеї відбувся модельний показ авторської колекції вбрання від Олександри Теліженко.

На показі побував ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко. Він є давнім шанувальником творчої родини своїх земляків — подружжя Теліженків. Адже, на його переконання, Україна зараз потребує людей, що формують дух української нації. «Бо коли нація сильна духом, то ніяка брехня і війна нас ніколи не здолає», — переконаний Олександр Черевко. Недавно він привітав із відкриттям ювілейної виставки Миколу Матвійовича Теліженка, і тепер із приємністю відвідав благодійний показ його дружини Олександри Василівни. 

Допомагали у проведенні заходу студенти-волонтери Черкаського національного під керівництвом викладача кафедри соціальної роботи та педагогіки Валентини Тихолоз.

Особливістю етно-показу було те, що демонстрували вбрання були не професійні моделі, а черкащани різних професій. Серед них — і студентки Альона Іщенко та Аліна Куликова.

Колекція одягу «ВЕСНА-ЛІТО 2016» створена в стилі етно-модерн, що підкреслює почуття національної гідності та свободи українців. Родзинкою нової колекції стало вбрання для пари зі спільними вишитими мотивами у чоловічому та жіночому вбранні. Це надає образам особливої душевної теплоти та підкреслює гармонійність стосунків. Також на показі серед учасників конкурсу в мережі Фейсбук було розіграно вишиту блузу «ЛІТО» з нової колекції.

Зібрані кошти будуть передані на відновлення Черкаського обласного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка.  

Студентка ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Ірина Капарушкіна