Студенти 1 – 4 курсів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — майбутні соціальні педагоги і соціальні працівники — взяли участь у акції «Врятуй Дніпро від сміття».

Реалізовано її Експериментальним творчим центром за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду «Український жіночий фонд». Координатор акції Ірина Мальченко ділиться своїми враженнями: «Перший невеличкий крок — і здійснена одна з моїх заповітних мрій. Прибрали прибережну зону нашої прекрасної річки (центральна локація у районі парку «Сосновий бір»). 50 волонтерів — понад 100 мішків зі сміттям! Дякую всім, хто підтримував мене. Особлива подяка за інвестиції в мою ідею Українському Жіночому Фонду та програмі «Перший крок до успіху»! Ніколи не втрачайте віру в себе та знайте — ми можемо все, варто тільки захотіти».

Після прибирання волонтерів пригостили кашею та чаєм. У парку «Сосновий бір» на них чекала розважальна програма на «Чистофесті»: виступи талановитих колективів, майстер-класи, цікавий еко-фотоквест (організатор — Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр). Переможці еко-фотоквесту — студенти 2-СП курсу. Активну участь у ньому взяли студенти 1-СП, 1-СР і 2-СР курсів. Вони отримали почесні грамоти і нагороди.

Старший викладач Валентина Тихолоз, ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва