Студенти та викладачі ННІ іноземних мов ЧНУ ім.Б.Хмельницького взяли участь у відзначенні 170-річчя від дня народження Генріка Сенкевича — відомого польського прозаїка, автора низки романів i оповідань.

2016 рік у Польщі оголошено роком Сенкевича. У Черкасах ювілей відзначили урочистостями в обласному краєзнавчому музеї.

Студенти 3, 4 та 5 курсів спеціальності «Переклад слов’янських мов» разом із доцентом Лілією Потапенко та викладачем Евою Назарук-Стоцькою стали їх активними учасниками.

До свята долучилися члени польської діаспори Черкаської області, голова Польського культурного центру імені Кароля Шимановського в Черкасах ГенадійЛінєвіч. Відвідала захід Консул Республіки Польща в Україні — Агнєшка Рончка. Усний послідовний переклад виступу польського консула було доручено студентці 5 курсу ННІ іноземних мов Анні Коломієць.

Студенти-полоністи відзначили, що програма заходу була для них цікавою і пізнавальною: звучала музика часів Сенкевича, на екрані промайнули фрагменти багатьох історичних фільмів із золотої колекції польського кінематографу, знятих за мотивами творів Сенкевича, у тому числі добре відомого українським глядачам «Вогнем і мечем». Дух епохи героїв Сенкевича підтримав шляхетнийпольський полонез, який виконали вихованці дитячого танцювального колективу.

Кафедра теорії та практики перекладу ННІ іноземних мов