19 квітня студенти-екологи 1 курсу на чолі з доцентами кафедри екології та агробіології Володимиром Конограєм та Максимом Гаврилюком провели виїзне заняття з загально-екологічної практики.

Такі заняття дозволяють майбутнім фахівцям набути навички роботи у польових умовах та проведенні наукових досліджень. На території лісового урочища «Холодний Яр» студенти мали унікальну можливість ознайомитися з флорою та фауною Черкащини. Молодь вчилася визначати рослини та розпізнавати різні види тварин.

Серед 30-ти видів ранньоквітуючих рослин, досліджених студентами, 4 види занесено до Червоної книги України. Учасники екскурсії побачили 30 видів хребетних тварин. Відвідали два заказника — «Білосніжний» і «Тюльпан дібровний», а також пам’ятку природи «Холодний Яр».

Із метою збереження та раціонального використання природної та історико-культурної спадщини Холодного Яру викладачі кафедри екології та агробіології університету ініціювали створення національного природного парку на цій території. Сподіваємось, що зусиллями майбутніх фахівців-екологів ця краса буде збережена.

ННІ природничих наук