Студенти та викладачі ННІ історії і філософії вчергове реалізували доброчинний проект для хворих дітей «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом».

Напередодні Великодніх свят у першому корпусі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся благодійний ярмарок. Кошти збиралидля онкохворих дітей.

Організували захід команда КВК «Колоритні та незаурядні», студрада ННІ історії і філософії та голова профбюро доцент Марина Захарченко. Маленькі пацієнти Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення написали листи, в яких розповіли, що мріють подарувати своїм матусям до Дня Матері. Щоб виконати дитячі бажання, напередодні організатори ярмарку виготовляли великодні віночки, топіарії (дерева щастя), декупаж-картинки на великодню тематику, фарбували та розписували великодні декоративні яйця та багато іншого. Позитивна енергетика і атмосфера щастя, які були невід’ємними супутниками майстер-класу, передалися і виробам. Виручені кошти з ярмарку, а це 1050 гривень, витратять на замовлені дітьми подарунки. Капітан команди КВК Аня Орловська говорить: «Рак – це та хвороба, з якою не можна залишати один на один. Подарувати посмішки і здійснити маленькі мрії недужих діток — це той мінімум, який може зробити кожна людина. Можливо, саме здійснення цих бажань допоможе з новими силами побороти хворобу. Спільними зусиллями ми зможемо тепер виконати більшість бажань».

Марина Захарченко, голова профбюро ННІ історії і філософії, зазначає: «Першочергово хотілось би щиросердно подякувати студентам — Анні Орловській і Анні  Бас,  Анастасії Кузьменко, Вікторії Чоботарьовій, Богдані Ткаченко, Катерині Мигуті, Аріні Пономаренко та всім, хто долучився до доброчинної акції. Адже саме вони є тією надзвичайно позитивною рушійною силою, яка змушує змучені хворобою, проте такі щирі і водночас наповнені надією дитячі оченята посміхатися і вірити в краще. Пацієнти Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення завжди є активними учасниками майстер-класів, запропонованих студентами. Напередодні Дня Матері ми завітаємо зі святковою програмою для дітей і подарунками для матусь. Хотілось би підтримати принаймні добрим словом цих мужніх і водночас тендітних жінок. Хочеться зауважити, що деякі подарунки небайдужі колеги і друзі вже придбали. Тож закликаємо не залишатися осторонь, а долучатися до наших ініціатив! Запрошуємо всіх охочих приєднатися і порадувати хворих дітей своєю творчістю, майстер-класами або просто спілкуванням».

ННІ історії і філософії