Третьокурсник ННІ фізичної культури, спорту та здоров`я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр  Каракай привіз срібну медаль із Кубку України з фехтування на шаблях.

У фіналі  Олександр поступився представнику міста Миколаїв Юрію Цапу з рахунком 11:15.  Хоч на Олімпійські ігри в Ріо хлопець не потрапить, проте він зарахований до основного складу збірної команди України.

Хлопець розповідає, що фехтування — це шахи на ногах. Цей вид спорту вимагає не тільки фізичної підготовки, але й швидких тактичних рішень. До того ж Олександр наголошує, що важливу роль відіграє моральна підготовка спортсменів. 

Олександр Каракай займається фехтуванням із сьомого класу.  За можливість реалізувати себе в спорті дякує своїм батькам, але найбільшою підтримкою та опорою для нього є тренер, президент обласної федерації фехтування Людмила Шкалікова.

Хлопець має багато нагород та розповідає,  що секрет його успіху простий — постійні тренування, робота над собою  та спортивна злість: «Коли ти віддаєшся цьому повністю, то хочеться довести перш за все собі, що щось можеш, що твої зусилля не були даремними».

Після змагань найкращим відновлювальним засобом для нього є сон. Олександр не приховує і свою любов до книг: «У вільний час люблю почитати художню літературу. З останніх прочитаних книг найбільше вразив роман "Фінансист" Теодора Драйзера».

Зі слів Володимира Химича, голови спортивного клубу «Богдан», фехтування не так давно культивується в Черкаському національному. Проте завдяки підтримці ректорату та співпраці з найкращими фахівцями Черкас створюються необхідні умови для популяризації та розвитку цього виду спорту.

Студентка ННІ УФСК Надія Хандусь