Цінні поради від головного редактора телеканалу "ВІККА" Юлії Кропиви, фотосесію з обличчям телеканалу Оленою Берестенко та масу яскравих вражень отримали студенти-редактори під час навчальної екскурсії.

ТОВ "ТРК "ВІККА" — це  перша недержавна телекомпанія в Черкаській області, в цьому році святкує своє 25-річчя в ефірі. Канал створює близько 6 годин власного телевізійного продукту цілодобово. Це щоденні інформаційні випуски, які виходять 4 рази на добу, прямі ефіри,  аналітичні, пізнавальні та розважальні програми.

За лаштунки черкаської телеіндустрії провела першачків головний редактор телеканалу  Юлія Кропива. Цікаво було послухати екскурс в історію телеканалу, а оживити розповідь допомогла фотогалерея в коридорі телекомпанії. Зі світлин посміхалися поважні гості програм, колишні ведучі та журналісти ВІККИ, а тепер зірки центральних каналів.

— Професія журналіста цікава й захоплююча, але треба багато працювати над собою, щоб стати ним, — зауважує Юлія Кропива. — Наприклад, ідеальний ведучий — це той фахівець, який має досвід роботи тележурналіста, обізнаний з основними подіями, які відбуваються в регіоні.

З непідробним захопленням гості телекомпанії роздивлялися  дві студії, оснащені найсучаснішим обладнанням. У студії, де відбувається запис випусків новин, побачили телесуфлер, який суттєво полегшив роботу дикторів. У  студії прямих ефірів студенти дізналися про спеціальне покриття на стінах, яке ізолює всі зовнішні звуки. Саме тут нещодавно відбувалася трансляція телемосту, який об’єднав Рівне, Черкаси й Харків.

Не обходиться в роботі тележурналістів і без курйозів. Так, під час запису чергового випуску нової програми SMILE-шоу, у якій розігрують черкасців, актори так увійшли в ролі, що перехожі викликали поліцію. А телевізійникам довелося письмово пояснювати ситуацію правоохоронцям.

Залишаючи стіни телекомпанії, більшість зі студентів уже визначилися, куди підуть проходити журналістську практику, тому що хочуть навчитися робити цікаві та яскраві сюжети, програми про життя відомих і невідомих черкасців, про те, чим живее наше місто. 

Заступник директора ННІ УФСК з виховної роботи Людмила Солодка