Про підсумки вступної кампанії та план розвитку навчального закладу поінформував вчену раду Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького ректор Олександр Черевко.

 — Ми позиціонуємо себе як успішний заклад. Про це свідчать ряд авторитетних рейтингів, — зазначив Олександр Володимирович. — Отримано ліцензію і розпочато підготовку іноземних студентів, розширено коло міжнародних освітніх партнерів, високий науковий потенціал викладачів університету підтверджено значною кількістю публікацій у престижних міжнародних та всеукраїнських наукових виданнях. Крім того, новостворена військова кафедра успішно набрала студентів для підготовки офіцерів запасу. Предметом особливої гордості є відкриття в університеті нових спеціальностей та акредитація 26 спеціальностей..

Чи не найвагомішим підсумком цього року є успішна вступна кампанія. Якщо в 2015 році до Черкаського національного було зараховано 1812 студентів, а нині  — 2119, або на 307  більше.

Вчена рада визначила основні напрями діяльності у новому навчальному році, затвердила план роботи університету.

Детальніше про результати та уроки вступної кампанії-2016 доповів перший проректор Василь Мойсієнко. Він наголосив, що вона характеризувалася великою кількістю новацій — подання заяв в електронній формі, широкий конкурс тощо. До прикладу, широкий конкурс продемонстрував, що вибір абітурієнтів та їхніх батьків залежить від успіхів навчального закладу. Василь Миколайович зазначив, що Черкаський національний з викликами впорався і збільшив контингент студентів. Тим не менше, з отриманих уроків зроблено відповідні висновки і поставлено завдання, над якими працюватиме колектив університету.

750

Було також заслухано та схвалено звіт відповідального секретаря приймальної комісії Володимира Конограя.

На засіданні члени вченої ради проголосували за претендентів на стипендію Кабінету Міністрів України для молодих вчених, затвердили теми дисертаційних робіт та рекомендували до друку наукові й навчально-методичні праці. Вирішено ще ряд важливих для функціонування навчального закладу питань.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького