Викладачі та студенти навчально-наукового інституту фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем провели ознайомлювальні екскурсії для школярів міста Черкаси. Першими 31 травня 2016 року у гості завітали учні ЗОШ № 5, 1 червня — учні школи № 8, 2 червня ­— школи № 9, а 8 і 9 червня — учні 32 школи і ФІМЛІ.

Спочатку учні мали змогу побачити захопливі досліди та експерименти з фізики, продемонстровані старшим лаборантом кафедри фізики Яковом Тарнавським та доцентом кафедри фізики Миколою Пасічним.

Також гостям запропонували відвідати обсерваторію, де магістрант кафедри Юрій Ніколенко познайомив їх з навколишнім світом через об’єктив телескопа.

Робота електронного мікроскопа була продемонстрована відвідувачам у ННЦ фізико-хімічних досліджень доцентом кафедри фізики Ярославом Королем та лаборантом ННЦ Дмитром Зраєвим.

Не залишив байдужими учнів зібраний і запрограмований студентами робот LEGO Mindstorms EV3, що рухається, реагуючи на виставлені перешкоди, який продемонструвала викладач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Ірина Юстик.

Цікаво було дізнатися від старшого викладача Олександра Сердюка та доцента кафедри прикладної математики та інформатики Наталії Красношлик про різноманітні комп’ютерні ігри та програми, які реалізовані на мовах програмування python, java, С++ студентами спеціальності «Прикладна математика» під час виконання курсових та випускних робіт.

Студентки спеціальності «Математика» Ольга Ягоденко та Таміла Крючка зацікавили школярів головоломкою «Знайди 5 кенгуру» і спростували поширені міфи про математику.

Також учням розповіли про спеціальності «Фізика», «Математика», «Прикладна математика», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» та перспективи працевлаштування й особливості навчання на ФІЗМАТІ.

Запрошені школярі та їх вчителі отримали багато цікавої та корисної інформації і приємні спогади про інститут фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Колектив інституту запрошує на екскурсію всіх бажаючих старшокласників та їх вчителів.

В організації заходів взяли участь викладачі всіх кафедр інституту, зокрема: Юрій Ляшенко, Надія Сторожук, Людмила Гладка, Дмитро Лила та їх ініціативні студенти: Яна Любіченко, Юлія Невмережицька, Віталій Каленіченко, Павло Скляр, Іван Коваль і Владислав Манжара.

ННІ фізики, математики та комп’ютерно-інформаційних систем