Актуальні проблеми охорони праці в гуманітарній сфері обговорили у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Науково-практичний семінар, присвячений  Міжнародному  Дню  охорони праці, проведено спільно з управлінням Держпраці у Черкаській області.

директор ННІ української філології та соціальних комунікацій Ігор Погрібний у вітальному слові наголосив на важливості співпраці вищого навчального закладу та Управління  Держпраці для якісної підготовки майбутніх фахівців. Він нагадав також про актуальність проблеми охорони праці в гуманітарній сфері.

Головний державний інспекторУправління Держпраці у Черкаській області Тетяна Зеленська розповіла про стрес як про сучасну проблему. Вона зазначила, що цьогоріч темі «Стрес на робочому місці» присвячений Міжнародний День охорони праці, який відзначається 28 квітня.

В своїй доповіді Тетяна Станіславівна поділилася баченням фахівців стосовно шляхів подолання цієї проблеми.

    Крім  цього,головний державний інспектор Олена Свиридюк поінформувала про особливості та порядок розслідування нещасних випадків на виробництві.  

Заступник директора з наукової роботи ННІ фізичного виховання, спорту та здоров’я Надія Сисоєнко Василівна доповіла про заходи охорони праці та про безпеку персоналу на робочих місцях, обладнаних персональними комп’ютерами.

 Були заслухані виступи четвертокурсиників  ННІ УФСК.

Учасники семінару обговорили шляхи подолання негативних наслідків впливу стресу та запланували подальшу співпраці навчального закладу і управління  Держпраці.

Управління Держпраці у Черкаській області