Викладачі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького пройшли стажування у Європейському Союзі.

Проект стажування вітчизняних науковців «Інноваційні процеси та якісний менеджмент у вищих освітніх закладах Європейського Союзу» був зініційований та успішно реалізований професором, завідувачем кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Світланою Архиповою.

З 2 по 6 травня 2016 року у Литві відбувся заключний етап стажування науково-педагогічних працівників за професійним розвиваючим курсом. Розпочалося стажування у європейських вишах з 1 березня нинішнього року. У проекті взяли участь 21 представник із дев’яти вищих навчальних закладів України. Місто Черкаси представляли викладачі з трьох освітніх закладів: з ЧДТУ, Черкаського медичного коледжу та з чотирьох кафедр ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Програма курсу була насиченою. Українці вивчили систему менеджменту якості у ВНЗ ЄС; процеси самооцінки та акредитації, забезпечення якості,  інноваційні процеси у ВНЗ ЄС; процес інтерналізації навчального процесу; підвищення інтеграції освіти та бізнесу та ряд інших принципів роботи європейських колег.

Учасники проекту не лише опановували теоретичний і практичний матеріал викладання фахових дисциплін у навчальних закладах Євросоюзу, але й ознайомилися з особливостями функціонування вищих навчальних закладів у Литві. Зокрема українська делегація викладачів на власні очі побачила чудово обладнані бібліотеки та навчальні аудиторії  Шауляйського та Вільнюсівського державних університетів, приватного університету Клайпеди, Земантийського коледжу (м. Рейтавас).

Окрім цього була дуже насичена культурна програма, в процесі якої учасники налагоджували міжнародні зв'язки та знайомилися з історією, традиціями та звичаями дружнього литовського народу.

Катерина Бабенко, Тетяна Горобець, психологічний факультет