У Черкасах визначено спортсменів-стипендіатів на 2016 рік. Серед них — студенти, аспірант та випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Як інформують в управлінні сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, днями відбулося засідання комісії з розгляду клопотань, поданих на здобуття обласної стипендії перспективним спортсменам області.

Основним питанням порядку денного став розгляд клопотань, поданих спортивними товариствами та відомствами, органами виконавчого комітету з питань фізичної культури та спорту, дитячо-юнацькими спортивними школами, щодо спортсменів, які претендують на обласну стипендію у 2016 році.

За результатами голосування комісії з числа поданих кандидатів, відповідно до положення «Про обласну стипендію перспективним спортсменам області», вирішено надати обласну стипендію 12 спортсменам області. Серед них — студенти Черкаського національного:

Марина Мальована, майстер спорту України, I місце у Кубку Україні з боксу, II місце у чемпіонаті України з боксу (основний склад збірної України);

Віталій Новаковський, майстер спорту України, II місце у чемпіонаті України з велоспорту в індивідуальній та I місце в груповій гонці, I місце в командному чемпіонаті України з велоспорту-шосе, I місце у чемпіонаті України у гонці критеріум, I місце у відкритому Кубку України в індивідуальній та груповій гонці та III місце у відкритому чемпіонаті України в гонці в гору (основний склад збірної);

Анастасія Сапсай, майстер спорту України міжнародного класу, I місце у Кубку України з дзюдо, II місце у чемпіонаті України з дзюдо (основний склад збірної).

Стипендіатом також стали аспірант університету Денис Нечипоренко — майстер спорту України, II місце в чемпіонаті України з легкої атлетики (основний склад збірної) та випускник Олег Прудкий — майстер спорту України міжнародного класу, III місце у чемпіонаті України з боксу (основний склад збірної).

Кожен спортсмен щомісячно отримуватиме 2000 гривень.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького