Сьогодні у Черкасах відбувся мистецький вечір, присвячений 170-й  річниці з дня народження видатного польського письменника, лауреата Нобелівської премії Генріка Сенкевича. Захід зібрав поціновувачів творчості автора, зокрема, шанованими гостями стала представник консульського відділу  посольства республіки Польщі в Україні, а також польська громада Черкащини.

Мистецький захід такого формату на Черкащині вперше, про це зазначив організатор заходу Генадій Казимирович:

«Зважаючи на те, що Верхня палата польського парламенту, сейм оголосила, що увесь 2016 рік буде присвячений пам’яті видатного письменника, ми горді тим, що являємося одними із перших, хто проводять захід, присвячений Генріку Сенкевичу».

Мистецький захід продовжився розмовою про творчість Генріка Сенкевича, до якої долучилися науковці Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, зокрема завідувач кафедри української літератури і компаративістики Володимир Поліщук наголосив на самобутності письменника та відзначив його значний культурний вклад:

«Генрік Сенкевич — це не тільки талановитий письменник, а й журналіст, людина багатогранна і неповторна», — зазначив Володимир Трохимович.

Під час заходу гості могли оглянути літературну виставку «Художні світи Генріка Сенкевича», організовану обласною бібліотекою імені Тараса Шевченка, а також насолодитися художнім виступом танцювального колективу та послухати музичні твори. На завершення гостям запропонували переглянути кінонарис за творами відомого польського письменника.

Джерело: http://vycherpno.ck.ua