У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького — найталановитіша молодь. Це довів мистецький фестиваль «Студентська весна», який відтепер стане традиційним.

Студенти-першокурсники ННІ УФСК започаткували серію публікацій про учасників фестивалю.

Отож, знайомтесь — Анна Манько, першокурсниця ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Народилася в селі Леськи, але зараз живе в Черкасах.

Анна — майбутній учитель початкових класів та практичний психолог.

На фестивалі «Студентська весна» разом зі своїм колективом у хореографічному жанрі представила танець «Дівчина-весна».

— Танцями я займалася 11 років. Мені вони подобалися з дитинства. Ще з 1-го класу я ходила до танцювального колективу «Едельвейс». Неодноразово брали участь у різних конкурсах. І кожного року захищали звання зразкового колективу!

У минулому році, наша старша група танцювального колективу «Едельвейс» разом із хореографом організували звітний концерт танців. Це був один із найкращих концертів. Адже ми — випускники. Минув рік після випуску, і я відчуваю, що мені не вистачає танців, тренувань, генеральних репетицій, концертів... Хотілося б подякувати керівнику нашого колективу — Валентині Петрівні, що не забуває нас і запрошує на концерти. А коли дізналася про те, що в моєму універі буде фестиваль студентських талантів, одразу вирішила взяти участь. І в нас все вийшло! Ми отримали − ІІ місце. Дуже добре, що організовуються такі конкурси. Кожний із нас може показати свої таланти. Головне не перемога — головне участь. У наступному році знову зустрінемося на фестивалі, і обіцяю: «Едельвейс» вас здивує. Чим — поки що секрет.

Танці — не єдине захоплення Анни. 7 років вона навчалася в музичній школі грі на фортепіано. Ще одне її хобі — фотографія. Упродовж 6 років активно займалася спортом — легкою атлетикою, посідала призові місця на районних та обласних змаганнях. Крім того, Анна серйозно ставиться до навчання і до громадської діяльності і радіє з того, що є студенткою Черкаського національного.

— Університет для мене — це можливості для розвитку, для здобуття знань. Найяскравіші моменти пов’язані з моєю участю в студентському самоврядуванні. Університет — це одна велика команда. Студентам та абітурієнтам бажаю легкого навчання. Якщо ви хочете, щоб ваше студентське життя було яскравим та незабутнім, то все у ваших руках!

Ірина Гнойова, студентка І курсу ННІ УФСК