Колектив та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького на чолі з ректором Олександром Черевком взяли участь в урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора.

Традиційно у цей день городяни зібралися на Театральній площі, де в 1990 році активісти вперше підняли український стяг. Учасники цих подій були присутні на площі і сьогодні. Усі учасники урочистостей вшанували пам’ять Тараса Шевченка, поклавши квіти до його пам’ятника. А вже за кілька хвилин на флагштоку замайорів перший в області синьо-жовтий стяг. Право підняти прапор надали голові Черкаської облдержадміністрації та синам Євгена Войцехівського, добровольця із Смілянщини, який першим серед черкащан поліг на Сході у війні за Донбас.

— У ці дні ми згадуємо про всіх синів і доньок України, які впродовж нашої історії боролись і працювали задля незалежності народу, торжества справедливості та утвердження і додержання прав людини. Водночас відзначаємо, що ми змінилися. І знаєте, не все так погано у нас, як намагаються розказати наші вороги. У таких складних умовах у нас виросло прекрасне молоде покоління українців. Вишиванка, прапор, гімн — це вже не просто символи держави, це частина духовного сенсу їхнього життя. Я гордий тим, що науково-педагогічний колектив Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького теж причетний до виховання цього покоління, — зазначив ректор Олександр Черевко. 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького