Студентка ННІ природничих наук Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Альвіна Гандзій щойно повернуляся із Кубку Євразії з пауерліфтингу з золотою медаллю. 

Чемпіонат проходив 22-24 квітня 2016 року в Києві. Участь у ньому взяли більше ніж 150 учасників з 12-ти країн світу, але 22-річна смілянка Альвіна Гандзій, завдяки наполегливій роботі над можливостями власного тіла, продемонструвала не лише красу української жінки, а й вражаючу фізичну силу.

На превеликий жаль, силу духу дівчині прийшлося загартовувати ще з малечку, коли мама відмовилася від неї ще в пологовому будинку, тато помер через 8 років. Коли Альвіні було 13, померла її бабуся-опікун. Ще маленька тоді Альвіна сама знайшла собі опікуна — далеку родичку, доглядала батьківський будинок, успішно закінчила навчання в Смілянському природничо-математичному ліцеї та вступила на навчання в Черкаський національний.

Нині студентка 4 курсу не шкодує, що обрала вивчення ботаніки, успішно навчається та займається спортом. Поєднує це з доглядом онкохворої сусідки-опікуна.hxA3z8 e6Xs

Що ж до успіхів у спорті, то це вже не перша золота медаль в житті дівчини. 

Займатись цим видом спорту почала випадково кілька років тому. Першу перемогу отримала уже за 8 місяців на Всеукраїнських змаганнях з пауерліфтингу у м. Хмельницькому. А вже в листопаді 2014 року в Луцьку на міжнародних змаганнях Альвіна отримала 2 перемоги (2 перші місця) та кубок абсолютно піднятої ваги в своїй категорії. У 2015 році Альвіна виборола золоту медаль з пауерліфтингу на Чемпіонаті світу.

Гоші, які отримує за перемоги, дівчина віддає на благодійність. Цього разу вони підуть на потреби Смілянського батальйону, що воює в зоні АТО.

Щиро вітаємо Альвіну Гандзій з перемогою та бажаємо їй і надалі успіхів у спорті, навчанні, житті!

Нехай негаразди оминають її!

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького